2013. február 21., csütörtök

Készítsd magad! Arcpakolások a téli hideg ellen!


Nagy bánatomra sajnos nemhogy jönne a tavasz, inkább ismét visszatért a tél és havazik. Pedig nagyon várom már, hogy nyíljanak a szép színes virágok s kisüssön a nap. Addig is míg erre várunk, ne hagyjuk, hogy a hideg téli levegő meggyötörje arcbőrünket. Néhány szuper, otthon is könnyedén elkészíthető arcápoló pakolás receptjét szeretném most bemutatni Nektek, próbáljátok ki a hétvégén! Szívesen várom a visszajelzéseket, hogy ki melyiket tesztelte és melyik milyen hatással volt arcbőrére, melyik vált be a legjobban. Nézzük is ezeket a az egyszerű, de annál nagyszerűbb "csodaszereket".

1. Tejtermékek az arcra

 A legegyszerűbb arcpakolás, mely a konyhában fellelhető. Nem kell más hozzá, mint egy kis natúr joghurt, tejföl vagy kefir. 
Vidd fel az arcodra, elkerülve a szem környékét, hagyd pihenni rajta 10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.
Ez az arcpakolás visszaállítja a bőr természetes pH egyensúlyát, puhít, regenerál, így a zord téli napokban is megvédi arcodat a fagyos levegőtől.



2. Tápláló arcradír/arcpakolás 

Ez a bőrradír nagyszerűen táplál és hidratál, feltölti bőrödet energiával, kiváló a száraz, "szélcsípte" arcbőrre. Minden összetevője nyugtató hatású, így bármikor alkalmazható.
Amire szükséged lesz:
- 1 evőkanál zabkorpa (jó a zabpehely is, kicsit esetleg össze lehet darálni)
- 1 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj ( az olívaolaj áldásos hatásairól korábban már írtam ITT) 
Keverjük össze a fenti hozzávalókat, majd hagyjuk megszáradni a bőrön, kb. 10 percig. Óvatosan öblítsük le s már futhatunk is ki a hóba. :)

3. Tojásfehérje arcmaszk (zsíros bőrre)

Ehhez az arcmaszkhoz nem lesz másra szükséged, mint egy sima felvert tojásfehérjére. Kenjük be vele az egész arcot, majd hagyjuk rajta 30 percig, utána öblítsük le.

Ez a pakolás összehúzza a zsíros bőr tág pórusait, illetve télen egy természetes védőréteget hoz létre a bőrön, megvédve azt a hideg téli széltől és fagytól.


4. Zabpelyhes arcpakolás

Keverjük össze a következő hozzávalókat egyenlő arányban:
- zabpehely
- tojássárgája
- méz
Oszlassuk el a keveréket az arcbőrön, hagyjuk rajta 20 percig, majd öblítsük le.



5. Banános arcpakolás (kombinált bőrre)

Egy kis darab banánt keverjünk össze tejszínnel, majd kenjük fel ezt a csodás pépet az arcra. 30 perc elteltével mossuk le langyos vízzel.
Táplálja, hidratálja, lágyítja a bőrt, elfeledteti bőrünkkel a hideg, zord téli levegőt.

Remélem kedvet kaptatok a fenti receptek kipróbálásához, és bízom benne, hogy mindenkinek sikerül megtalálnia a kedvére valót. Essetek neki a hűtőnek és kamrának, (h)arca fel!

További arcpakolás és bőrradír recepteket találhatsz ITT