2013. március 18., hétfő

Búzafűvel ismerkedem...



Az egészséges bőrápolás belülről kezdődik. Így nem csak arra kell nagyon odafigyelni, hogy mit használunk kívülről a bőrünkre, hanem a szervezet belső egészségére is nagy hangsúlyt kell fektetni. A szervezet, bélrendszer, nyirokrendszer egészsége kihat az egész testünkre, bőrünkre, lelkünkre, és ez igaz fordítva is. Minden összefüggésben van mindennel. Ezért most a bőrápolásról kicsit az egészséges ételekre eveznék át egy bejegyzés erejéig, azok közül is a búzafűlével ismerkedem, hiszen rendkívül jókat olvastam róla, ami kedvet adott ahhoz, hogy kipróbáljam.
Alapjában véve elmondható, hogy egészségesen táplálkozom, nem csak én, de az egész családom. Igaz nem vonjuk meg magunktól a finomságokat, a jó házi krémes, édes, cukros süteményeket, a csokit, fagyit, szalonnát, kolbászt, de mindemellett rengeteg zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztunk. Nincs olyan, hogy egy nap legalább 2-szer ne kerüljön az asztalra valamilyen formában egészséges zöldség, gyümölcs. Erre nagyon odafigyelek, a szüleim így neveltek (szerencsére) így ez nekem teljesen természetes, és hiányozna is, ha nem lenne. A mindenféle diétákban, fogyókúrákban  nem hiszek (nyilván a cukorbetegséggel és egyéb betegségekkel kapcsolatos diétákat komolyan be kell tartani, ezek kivételek), azt vallom, amit megkívánok az jót tesz a testemnek- lelkemnek, természetesen mértékkel, és az egyes élelmiszer csoportokat egyensúlyban tartva, és ami nagyon fontos, megfelelő testmozgással, sporttal kombinálva! Szóval én sem eszek egész nap vattacukrot, és ha eszem is egy keveset, akkor azt biztosan nem este. 

Búzafű magok

Viszont mindig próbálgatok új dolgokat, érdekességeket, és nekem most egy ilyen érdekesség a búzafűlé
Palántának való magocskák után kutatva véletlenül kezembe akadt egy áruházban egy kis búzafűmag csomag. 
Gondoltam miért is ne, hiszen régóta mondják, hogy mennyire egészséges.
Kísérleti jelleggel néhány magot el is ültettem, semmi extra bonyodalom, sima virágföldre szórtam, spriccelgettem, locsolgattam, és néhány nap múlva már ez lett belőle:



Friss búzafű növénykém

Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű és gyors dolog....
Még nem mertem lepréselni, és meginni a levét, egyelőre barátkozom a gondolattal, hogy fűlevet iszok majd. Van, aki próbálta már? Örülnék néhány bátorító véleménynek, mondatnak!

Mindenesetre hamarosan erőt gyűjtök, és jövök a friss infókkal, hogy mégis milyen az íze, mit tapasztaltam, közben persze vetem a következő adagot, többet, merthogy azért látványra is feldobja a környezetet,  szobát, szépen fog mutatni a húsvéti asztalon is...amíg meg nem iszom majd.

Aki nem szeret ültetni, vagdosni, préselni, annak ITT egy szuper oldal, kész búzafűlevet lehet rendelni, és rengeteg hasznos információval is szolgálnak.




A Búzafűlé áldásos hatásairól nem írnék most, hiszen az interneten 100 és 100 oldal már taglalja, könnyen találhatunk róla nagyszerű összefoglalókat, mint pl. itt is >>>> http://antalvali.com/hirek/a-csodalatos-buzafu.html


UPDATE- BÚZAFŰ

Nos, az első adag termést- ami megjegyzem nagyon kevés volt, nem mertem többel kezdeni- sikerült leszüretelni. Csekély mennyisége miatt a gyümölcsprés nem préselte át, viszont egy kis almával együtt, szuperul átment rajta és szép zöldre színezte az almalét. Kellemetlen ízt nem éreztem egyáltalán, úgyhogy most szórtam még el magokat és várom a következő, nagyobb adag termést.
Egyébként ilyen lett az itóka, még ha nem is sok és nem is csak búzafűlé, de azért benne van minden hatóanyag, ami a búzafűt értékessé és kedveltté teszi. Ebben a tudatban egyben le is hörpintettem. Próbáljátok ki bátran! :)